За реконструкцију, изградњу и одржавање путева у 2023. години 1.150.000 КМ

Укупно 1.150.000 КМ из градског буџета биће утрошено за реконструкцију, изградњу и одржавање локалних и некатегорисаних путева и градских улица на подручју Градишке у 2023. години. Дефинисано је то нацртима планова и програма утрошка буџетских средстава који су усвојени на 19. редовној седници Скупштине града Градишка.

Нацртом Плана утрошка средстава од накнада по основу коришћења шума и шумског земљишта на подручју града Градишка, за наредну годину предвиђено је издвајање 600.000 КМ за асфалтирање више краћих дионица локалних путева у 12 мјесних заједница. Замјеник градоначелника Града Градишка Дргана Илић  појаснила је да ће, осим средстава остварених од накнаде по основу кориштења шума и шумског земљишта у наредној години, за реконструкцију и асфалтирање путева на подручју Градишке значајна средства бити издвојена из градског буџета, кроз програме који дефинишу ову област.

 

За наредну годину планирана је адаптација дијела Улице Крајишких бригада, за шта је Нацртом Плана кориштења средстава од концесионих накнада предвиђено 150.000 КМ.

Нацртом Програма текућег одржавања и реконструкције локалниих и некатегорисаних путева у 2023. години, 300.000 КМ предвиђено је за текуће одржавање и по 50.000 КМ за зимско одржавање и реконструкцију путева.

М.Малешевић – С.Видовић

Share With: