За викенд промјенљиво вријеме са повременом кишом

У Републици Српској ће за викенд бити промјенљиво вријеме са повременом кишом, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутру биће повремене кише у већини предјела.

Током пријеподнева на сјеверу и истоку очекује се претежно суво вријеме уз краће сунчане периоде, а на југу и западу јачи пљускови са грмљавином, понегдје уз јаче падавине.

Током послијеподнева киша се премјешта ка сјеверу и истоку, гдје ће понегдје бити јачих падавина.

Дуваће вјетар слаб до умјерен јужних смјерова, увече у скретању на сјеверни.

Минимална температура ваздуха биће од 14 до 21, у вишим предјелима од 11, а максимална дневна од 22 до 28, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусевих.

У суботу, 10. септембра, ујутру ће бити облачно са повременом кишом која ће брзо престати. Током дана очекује се промјенљиво облачно вријеме, уз сунчане периоде и повремену кишу и пљускове са грмљавином.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 19, на југу до 22, а максимална температура од 21 до 27, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

У недјељу, 11. септембра, наставља се промјенљиво и мало свјежије вријеме са повременом кишом и пљусковима са грмљавином. Ујутру ће бити углавном суво и сунчаније, а од средине дана нестабилно, уз честу кишу и пљускове са грмљавином.

На југу ће остати претежно суво и сунчаније.

Минимална температура ваздуха биће од 14 до 20, у вишим предјелима од 10, а максимална од 20 до 24, на југу до 27, у вишим пређелима од 17 степени Целзијусових.

Share With: