За викенд киша и снијег

У већини крајева у Републици Српској за викенд ће падати сусњежица и снијег, а престанак падавина очекује се у недјељу до краја дана, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

У току ноћи на суботу усљед пада температуре, киша прелази у сусњежицу и снијег, те ће доћи до формирања сњежног покривача.

Сутра ујутро биће облачно са падавинама, док се увече очекује смањење интензитета падавина које ће се понегдје задржати и током ноћи на неђељу.

Током дана ће и даље бити са снијегом у већини предјела, на југу са кишом, док се увече очекује смањење интензитета падавина које ће се понегдје задржати и током ноћи на недјељу.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверни, а на југу слаба бура.

Јутарња температура ваздуха биће од минус један до три, на планинама око минус четири, а највиша дневна од нула до пет, на југу до седам, а на планинама од минус три степена Целзијусова.

У недјељу, 27. децембра, ујутру ће и даље бити облачно уз слабе падавине, на планинама и у вишим предјелима уз провејавање сусњежице и снијега.

До краја дана очекује се да ће падавине постепено слабити, а потом и престати.

Јутарња температура ваздуха биће од минус четири до један степен, на планинама око минус шест степени, а највиша дневна од минус један до три степена, на југу до седам, на планинама од минус три степена Целзијусових.

У понедјељак, 28. децембра, ће током ноћи и јутра бити облачно у већини крајева, на југу и југозападу са кишом која се леди при тлу, локално уз маглу око ријека и по котлинама.

Током дана ће бити облачно уз кишу у већини предјела осим крајњег сјевероистока.

Јутарња температура ваздуха биће од минус један до три, на југу до шест степени, а највиша дневна од три до осам, на планинама од један степен, на југу око 10 степени Целзијусових.

У уторак, 29. децембра, ујутру ће бити претежно ведро у већини предјела, на крајњем југу облачно са кишом, а током дана промјенљиво до претежно облачно, на југу са кишом, у вишим пређелима југозапада могућ је снијег.

Јутарња температура ваздуха биће од минус један до четири, на сјеверу до шест степени Целзијусових, а највиша дневна биће од три до осам, на планинама од један степен, на крајњем сјевероистоку и југу и до 13 степени Целзијусових.

Share With: