Захвалнице службеницима Полицијске управе Градишка

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић организововали су у Бањалуци традиционални новогодишњи пријем за 21 полицијског службеника који су током године исказали висок степен професионалности и пожртвованости у спасавању људских живота.

Након што је уручио захвалнице полицијским службеницима, Лукач је истакао да се сваке године повећава број полицајаца који херојски ризикују животе како би спасили грађане Српске.

Службеник Полицијске станице Градишка Братислав Загорац, говорећи о задатку током којег је исказао посебан степен професионалности, рекао је да је 7. децембра у Градишци пронашао и спасио душевно обољело лице.

„Ово није први пут да спашавам живот грађана. Прије три године старија жена је покушала самоубиство уласком у Саву. Извукли смо је из ријеке и спасили јој живот“, рекао је Загорац.

Признања су добили и Славиша Којић и Александар Петровић, службеници Полицијске управе Градишка који су заједно са Загорцем почетком децембра спасили седамдесетдвогодишњег мушкарца.

Share With: