Запаљена имовина начелника Полицијске управе Градишка и пензионисаног полицијског службеника

Министарство унутрашњих послова Републике Српске ангажовало је све своје капацитете на проналаску извршиоца кривичног дјела „Паљевина“ у којој је имовина напада у власништву полицијског службеника и пензионисаног полицијског службеника.

Полицијској станици Градишка јуче је у 23:30 часова пријављено да је дошло до пожара на викендици у власништву породице начелника Полицијске управе Градишка у мјесту Церовљани.

Након неколико часова, у  3 сата ујутро дошло је до пожара на објекту који се налази на обали ријеке Саве, у трговачкој радњи која је у власништву пензионисаног полицијског службеника ПУ Градишка.

Пожари су локализовани од стране припадника Ватрогасне јединице Градишка, а лица мјеста су обезбјеђена од стране полицијских службеници до завршетка увиђаја. О догађају је упознат дежурни тужилац Окружног јавног тужилчаштва  Бања Лука који се изјаснио да постоје елементи кривичног дјела „Паљевине“.

У саопштењу Полицијске управе Градишка наводи се да су планирани напад на начелника Полицијске управе Градишка и пензионисаног полицијског службеника напад на МУП у цјелини од стране криминалних група које су биле на удару рада полицијских службеника у протеклом периоду због организованог криминала – промета наркотицима и оружјем, као и других тешких кривичних дјела.

У истрагу на проналаску извршиоца ових кривичних дјела укључени су припадници Специјалне анитетрористичке јединице и Жандармерије МУП-а.

Share With: