Замјеник градоначелника Драгана Илић посјетила градишки вртић и Удружење „Дуга“ (ФОТО)

Поводом Недјеље дјетета, која се обиљежава од 3. до 9. октобра, замјеник градоначелника Градишке, Драгана Илић, посјетила је  дјецу у Предшколској установи „Лепа Радић“ у вртићу „Бамби“ у Брестовчини. Малишани су за госте припремили музичко-забавни програм са темом о дјечијим правима, али и обавезама.

Замјеник градоначелника Драгана Илић дјеци је уручила поклоне и истакла је ово један од љепших дана у години, те да је обавеза одраслих да им створе добре услове за сигурно дјетињство и одрастање. Она је додала да Градска управа подржава рад предшколских установа на подручју Градишке и да се за њихов рад из буџета годишње издваја око два милиона марака.

„Осим што смо помогли да се изгради вртић у Брестовчини како би се смањиле листе чекања,јер и даље има 320 дјеце, прошле седмице потписали смо уговор за проширење вртића у Новој Тополи и још једне собе на Сењаку“ додала је Драгана Илић.

Из градишког вртића истичу да су овакве посјете значајне као  цијела недјеља у току које се организују разне активности.

Представнци Градске управе посјетли су и дјецу у Удружењу родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ који су у сарадњи са градишким Центром за социјални рад организовали едукативну радионицу. Циљ је промоција едукације, као и очување и унапређење здравља дјеце и заштита дјеце од свих облика насиља. У наведеним активностима учествовала су дјеца из Удружења „Дуга“ , Удружења за помоћ менатлно недовољно развијеним лицима као и малишани из предшколских установа и основних школа, те волонтери Црвеног крста Градишка. Поред стучних радника Центра за социјални рад, допринос из својих области на радионицама дали су представници Дома здравља и Полицијске управе Градишка.

Програмом обиљежавања „Недјеље дјетета“ малишани из ЈПУ „Лепа Радић“ Градишка- објекат Пчелице посјетили су просторије РТВГ-а.

Током гостовања у програму причало се о дјечијим правима и обавезама, писању вијести, занимању водитеља, новинара, сниматеља, а малишани су такође имали прилику да сазнају више и о томе како се производе програмски садржаји у радију и телевизији.

Н.Миљковић

Share With: