Задовољавајући услови за вожњу

Према информацијама којим располажемо до 06:00 часова проходност већине путева у Републици Српској је задовољавајућа, а интензитет саобраћаја јутрос слаб.У Семберији и сјевероисточним крајевима Републике Српске није било падавина, па се коловози суви и мјестимично влажни, док се у осталим дијеловима Српске, због кише вози по мокрим и клизавим коловозима.

У Доњем Подрињу пада киша, а скоро је почео падати и снијег, па возачима скрећемо пажњу на максимално опрезну и спорију вожњу.Магла мјестимично смањује видљивост на подручју Приједора.На дионицама у усјецима и поред камених косина упозоравамо на учестале одроне камења и земље на коловоз.

 Мјеста на којима се изводе радови прописно су обиљежена привремено постављеном сигнализацијом којом је регулисан саобраћај. Савјетујемо опрезну и спорију вожњу, и подсјећамо да је законски обавезно посједовање зимске опреме.

АМС Републике Српске препоручује возачима који путују или требају путовати кроз Лакташе да користе аутопут „Девети јануар“ и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

На  граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. Гранични прелаз Метаљка отворен је у времену од 07 до 19 часова.

Share With: