Задовољавајућа проходност путних праваца

Проходност већине путева у Републици Српској је задовољавајућа. У котлинама и дуж ријечних токова скреће се пажња на мјестимичну маглу и влажне коловозе, а на дионицама које пролазе кроз усјеке  и поред камених косина  на могуће одроне камења и земље на коловоз. На путевима са санационим радовима привремена сигнализација регулише саобраћај чије је поштовање обавезно. Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу.

На подручју Српске забрањено је кретање особама старијим од 65 година, а од 20 до 05 часова на снази је потпуна забрана кретања. Из АМС апелују на возаче да и унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од коронавируса.

У току су радови на санацији клизишта на регионалном путу Р-413 Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима у временском интервалу од 07 до 17 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално 5 минута.

Због  извођења радова на изградњи раскрснице на магистралном путу МI-106 дионица Горња Вијака 1-Дервента и на регионалном путу РI 2102 дионица Горња Вијака1-Горња Вијака 2 измијењен је режим одвијања саобраћаја, па се возачимоле да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-14.1 дионица Чатрња – Градишка због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

На граничним прелазима  нема дужих задржавања.

Share With: