Завршетак радова на мосту Градишка планиран за 30. мај

Мост на Сави код Градишке биће завршен 30. маја према ревидираном плану радова, најавили су министри комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић и министар мора, промета и инфраструктуре Хрватске Олег Бутковић.
Министри су на састанку, коме је присуствовао и министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, разговарали о заједничким инфраструктурним пројектима, са посебним акцентом на изградњу мостова, као и о напретку радова на мосту код Градишке.
Они су најавили његов скорашњи завршетак, јер се ускоро очекује да заједничка комисија прегледа мост.
Укупна вриједност изградње моста Градишка на Сави и спојне саобраћајнице између Окучана и Градишке процијењена је на око 65 милиона евра, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара.
У саопштењу се додаје да је ријеч је о пројекту под називом „Међудржавни мост преко ријеке Саве код Градишке“ који се гради као дио дионице будуће брзе саобраћајнице Окучани-граница БиХ, односно као дио будуће брзе саобраћајнице од границе Мађарске преко Вировитице и Окучана до границе БиХ.
Заједнички мост је важан за развој привреде двије земље, чему ће придонијети и остали планирани пројекти, с циљем наставка заједничке сарадње и још јачег међусобног повезивања Хрватске и БиХ, наведено је у саопштењу.
Share With: