Завршен семинар знаковног језика (ВИДЕО) (ФОТО)

Међуопштинско удружење глувих и наглувих Градишка организовало је током септембра четврти пут семинар знаковног језика за 12  службеника из  Градске управе, Центра за социјални рад, Градске чистоће, Полицијске управе, Водовода,  Ватрогасно спасилачке јединице и Граничне полиције БиХ.  Семинар је трајао три седмице, а полазници су стекли знање преводиоца знаковног језика.

Секретар Међуопштинског удружења глувих и наглувих Градишка Љубинка Радонић Злојутро рекла је да се последња седмица у септембру обиљежава као седмица глувих и наглувих и да је ове године 30 година оснивања и рада Савеза глувих и наглувих Републике Српске.

„Савез су у Бањалуци 1992. године основали глуви интелектуалци, људи свјесни да без Савеза, без Удружења нема заштите њихових права. Свечано и емотивно је било у Банском двору гдје је читана и знаковно превођена поезија“, навела је Радонић Злојутро.

Она је нагласила да током године имају више активности и пројеката помоћи члановима и да ће тако наставити и убудуће.

Међуопштинско удружење глувих и наглувих Градишка има око 100 чланова, укључујући особе са оштећеним слухом из Српца и Прњавора.

 Р.К.-С.С.Ц

Share With: