Завршен пројекат „Заједно можемо све“ (ФОТО)

Градска организација слијепих и слабовидих Градишка успјешно је завршила реализацију пројекта „Заједно можемо све“. Кроз овај програм који је трајао од јуна до новембра, 20 полазника прошло је кроз 40 радионица. Они су имали прилику да савладају технике шаха, друштвених игара међу, којима су човјече не љути се и домине, али и да науче Брајево писмо и управљају тандем бициклом.

Обука из Брајевог писма је значјана како би лица с инвалидитетом постала самосталнија и остварила бољи приступ информисању на њима прилагодљивим техникама. Полазници у склопу радионица учили слова, бројеве, и  интерпукцијске знакове.

Драган Суботић и Вања Грандић кажу да су веома задовољни пројектом и радионицама, јер су имали прилику да много тога науче.

Инструктор који је био задужен за обуку друштвених игара Рахман Халиловић истиче да су полазници показали велико интересовање, те да су све успјешно савладали.

Пројекат „Зједно можемо све“ подржан је у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 – РеЛОаД2, који финансира Европска унија (ЕУ), суфинансира Град Градишка, а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

„Ту је била и набавка тандем бицикла, те и ове остале активности. Ми смо веома задовољни пројектом и одазивом и самим начином рада“ рекао је координатор пројекта Жељко Штрбац.

Oсим што су имали прилику да нешто науче пројекат је реализован  у жељи да се чланови рехабилитују и укључе у друштвени живот, кроз различите активности. Занимљиво је да су обуку у све четири дисциплине спроводили чланови Градске организације слијепих и слабовидих Градишка.

Н.Миљковић

Share With: