Завршена „Градишка јесен 2022“

У Градишци је данас одржан 23. Међународни сајам колекционарства и антиквитета Удружења „Денаријус“ чиме је званично завршен програм „Градишка јесен 2022“. На сајму су представљене старе књиге, новац, ордења, старо оружје и оруђе, поштанске маркице и други предмети 40 излагача из Србије, Хрватске, Словеније, Аустрије и БиХ.

У оквиру програма „Градишка јесен 2022.“ у Градишци су током септембра организовани бројни културни, спортски и привредни садржаји.

Одржан је први римски фестивал  „АВЕнтуре Градишка“, књижевно вече са Михајлом Орловићем, изведена Кабаретска представа  ЕДИТ ПЈАФ глумице Ђурђе Вукашиновић, одржан концерт Душана Секулића и бенда те организован Куглашки турнир„Градишка јесен  2022“.

Изложба икона Српске православне цркве парохије градишке у Завичајном музеју претходила је великом освећењу обновљеног храма Покрова Пресвете Богородице и Парохијског дома 17. септембра.

На дан славе Граде Мале Госпојине, 21. септембра, служена је Света литургија и освећен славски колач те организована литија кроз центар града.

Одржано је више привредних манифестација: Дани воћа “Поткозарје 2022“ у Горњим Подградцима, Сточарска изложба и традиционалне коњичке трке на Хиподрому у Градишци као и „Јесењи сајам Куће Лијевча и Поткозарја“ на Тргу Чубриловића Туристичке организације Градишка.

Манифестација“ У град без аутомобила“ 22. септембра у центру града окупила је велики број дјеце.

С.С.Ц.

Share With: