Забрану и ограничење кретања прекршило 29 грађана

У Републици Српској 29 грађана у протекла 24 часа није поштовало закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања.

Полиција је издала четири прекршајна налога због окупљања у групама већим од три особе на јавном мјесту, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Из МУП-а подсјећају да се закључком Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске забрањује кретање лица са навршених 65 и више година, а забрана кретања свим лицима на јавним површинама у периоду од 20.00 до 5.00 часова.

Од ове забране су изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и лица којима МУП изда дозволу за кретање.

Републички штаб је 10. априла донио закључак о забрани окупљања у групама већим од три особе на јавном мјесту.

МУП Српске позива грађане да поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона, а којим се прописују ванредне мјере с циљем превенције ширења вируса.

Share With: