Забране кретања прекршило 105 лица

Полицијски час у Републици Српској, као и забрану кретања лицима са навршених 65 година и више у протекла 24 часа прекршила су 94 лица, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

Из МУП-а наводе да је 11 лица санкционисано због кршења Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације у вези са забраном напуштања територије општине пребивалишта/боравишта суботом од 12.00 часова до недјеље до 18.00 часова.

У саопштењу се подјећа да је данас у Републици Српској на снази забрана кретања за сва лица, од 20.00 часова до 05.00 часова у уторак, 21. априла.

Из МУП-а подсјећају да су од забране кретања изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада /образац потврде може се преузети на www.vladars.net и www.mup.vladars.net/ и лица којима МУП изда дозволу за кретање /потврда лицима који немају послодавца, а обрате се надлежној полицијској станици изказајући потребу за несметаним кретањем).

МУП Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса.

Share With: