Жмирић: Нова Топола велико градилиште и угодно мјесто за живот (ВИДЕО)

Нова Топола посљедњих година постала је велико градилиште али и угодно мјесто за живот. Захваљујући Агроиндустријској зони,  центар Лијевча поља којем гравитира око 20 села почео је свој убрзани развој.

Народни посланик из Нове Тополе Огњен Жмирић, гостујући у програму РТВ Градишка, истакао је да су повољне услове улагања препознали привредници из земаља окружења, а нова постројења ускоро ће  градити фирме из Словеније и Аустрије што ће поред постојећих 1000 радних мјеста омогућити и нова запошљавања.

Жмирић је подсјетио да су средствима из градског буџета, донацијама и уз помоћ Владе Републике Српске и Србије изграђени многи објекти, међу којима и Дом културе “Србија“, спортски терени, улице, тротоари, тржни центар, објекти колективног становања.

У наредном периоду предвиђена је и изградња прерађивачких и откупних капацитета, што ће бити покретач повртарске, воћарске и ратарске производње, а мјештани се могу  похвалити и богатим културним и спортским садржајима. Захваљујући свему наведеном Нова Топола препозната је као перспективно мјесто за живот и рад.

С.Видовић

Share With: