ЖКК „Козара“ почео са припремама за Премијер лигу БиХ

Женски кошаркашки клуб „Козара“ почео је данас припреме за предстојећу сезону Премијер лиге БиХ која стартује 15. октобра.  Као шампион Републике Српске Козара се пласирала у Пермијер лигу и ове сезоне први пут ће заиграти у тој лиги иако је до сад имала пет пута прилику да се такмичи али због финансија није.

Председница клуба Данијела Раца Нежић је рекла да су њена очекивања реална, да се пласирају на средину табеле или барем да опстану у тој лиги.
„Након освајања шампионата Српске градоначелник Грaдишке, Зоран Аџић је обећао финансијску помоћ клубу али та средства ћемо добити сљедеће године. Тренутно тражимо спонзоре. Идемо од фирме до фирме и наши привредници су показали разумјевање и имају позитивно мишљење о клубу“ изјавила је Раца Нежић.


Једна од играчица и тренер млађих категорија Марија Нежић нагласила је како је пред играчицама период напорних тренинга.“Биће тешко ускладити све јер имамо играчице које иду у средњу школу, имамо и цуре које студирају али ћемо се потрудити да стигнемо све и задржимо их у клубу“ рекла је Нежићева.

Тренер Михајло Тривуновић каже да је оптимистичан и да очекује опстанак у Премијер лиги. „Још увијек имамо потешкоће око спонзорства али стићи ћемо све. У преговору смо са неколико нових дјевојака али тим углавном чини већ добро позната екипа“  рекао је Тривуновић поред којег улогу тренера-играча има и Звјездана Гагић.

Пред кошаркашицама Козаре су 24 утакмице од којих ће 12 бити одиграно у гостима, а других 12 на домаћем терену, у Арени Градишка.

Ђ.Лончаревић

 

Share With: