Живот провела трагајући за братом (ВИДЕО)

Деса Бијелић из Милошевог Брда више од седам деценија трага за рођеним братом Тривуном Савићем.  1942. отргнути су из родитељског загрљаја и, након Млаке, обоје одведени у сисачки дјечији логор. Тада петогодишња Деса није се одвајала од  двије године млађег брата.
Међутим, једно јутро промијенило је све. Тривун је одведен током ноћи. Касније ће Деса сазнати да га је узела жена која их је данима обилазила у логору.
Деценијама касније, брат Раде обилазио је домове у нади да ће наћи млађег брата. Безуспјешно. У Загребу је брат Вељко успио доћи до података да га је из логора у Сиску, у мјесто Гудовац покрај Бјеловара, одвела жена по имену Катица.
На тој адреси није било никога, али је Вељко успио сазнати од Катичине унуке да је под бакином заштитом био до 1945. Затим је предан у прихватни центар. Послије је, препричава Деса сазнања до којих су дошли, Тривун писао баки Кати, једном јој је и био у посјети. О Тривуну се још зна, прича Деса, да је учио медицину и да је, наводно, радио у Београду.
Десу, њену браћу и још пет сестара не напушта нада да је њихов, сада већ 83-огодишњи, Тривун жив.
Живе за лијепе вијести о њему и дан када ће га срести.
С. Тркуља

Share With: