Живковић Раилић: Дан Републике најважнији дан за Србе на овим просторима (ВИДЕО)

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Раилић изјавила је за Радио-телевизију Градишка да је Дан Републике најважнији дан за ово удружење, јер је, како тврди, Република Српска највећи успјех српског народа од Немањића до данас.

Она је нагласила да су Срби у Републици Српској преживјели огромне муке у посебни условима настајања Републике, када су се непријатељи са свих страна окупили да униште, протјерају и за сва времена затру трагове српског народа на овим просторима.

„Огромном љубављу српског народа, бораца и њихових породица, у покрету српског отпора створена је Република Српска и доживјела да 1995. године у Дејтону сви њени непријатељи ставе свој потпис и јавно признају оно што је створено 9. јануара 1992. године“, закључила је Живковић Раилић.

Она је нагласила да је Република Српска све што је Србима на овим просторима, те да је питање гдје би без своје Републике Срби данас живјели.

„Нити би имали своју слободу нити своје планове. Не би могли да напредујемо ни да назадујемо, нас овдје не би било. Данас је моја крсна слава. Гдје би ја је славила да нема Републике Српске? Да ли би лутала по свијету и скривала да је данас крсна слава моје куће?“, закључила је Живковић Раилић.

Она је нагласила да је Република Српска завјет српског народа, који мора да је воли и чува, изграђује и прави што љепшом и бољом.

М.Малешевић

Share With: