Е-картицу у Градишци до сада преузело 37 000 осигураника.

Старе здравствене књижице важиће до краја 2022. године због чега су из Фонда здравственог осигурања Републике Српске позвали осигуранике да до тада преузму своје електронске картице.

Портпарол Фонда Дарија Филиповић Остојић навела је да Фонд интезивно спроводи пројекат Интегрисаног здравственог информационог система /ИЗИС/ који подразумијева примјену електронских картица, електронског картона, е-рецепта и е-упутнице.

„Будући да је своју е-картицу преузело 740.000 осигураника, што је готово 80 одсто, створени су услови да се одреди рок важења старе здравствене књижице“, рекла је Филиповић Остојић.

Стара здравствена књижица моћи ће да се употребљава до краја ове године, односно осигураници који још нису преузели своју е-картицу требало би да то учине до 31. децембра“,.

„Нама је Градишка била прва када је у питању овај пројекат. То је био пилот пројекат, ослушкивали смо на који начин ће Болница Градишка и наша пословница реаговати, међутим кренули смо у јеку пандемије тако да нисмо интензивно позивали осигуранике да преузимају своју електронску картицу“, навела је Филиповић Остојић.

Електронску картицу у Градишци до сада је преузело 37 000 осигураника.

Новим Правилником је предвиђено да електронске здравствене картице које се буду израђивале од 1. јуна имају рок важења 10 година, умјесто садашњих пет година.

С.С.Ц.

Share With: