Екипе Техничке школе и Гимназије из Градишке побједници регионалног такмичења у одбојци

Одбојкаши Техничке школе Градишка и одбојкашице градишке Гимназије побједници су такмичења Малих олимпијских игара за средње школе регије Приједор.

У финалу завршнице регионалног такмичења, које је одржано у Арени Градишка, одбојкашице Гимназије биле су боље од екипе Средњошколског центра Приједор, а у финалу у мушкој конкуренцији Техничка школа је савладала екипу Гимназије Градишка.

Побједничке екипе избориле су пласман на завршницу републичког тамичења Малих олимпијских игара, а капитен екипе Техничке школе Никола Џодан каже да и на овом такмичењу очекује највиши пласман.

Осим финалиста, на завршници регионалног тамичења у одбојци чији је домаћин била Гимназија Градишка, у мушкој конкуренцији наступиле су и екипе Средњошколског центра и Гимназије из Приједора, а у женској конкуренцији екипе гимназија из Приједора и Новог Града.

Координатор Малих олимпијских игара за регију Приједор Александар Миљешић истако је да су и ученици и њихови професори задовљни што након двогодишње паузе због пандемије поново могу да се такмиче у различитим спортовима.

„Јако је вежно да имамо континуитет школског спорта, јер је он најмасовнији. Основна идеја је да се и они ученици који се не баве спортом кроз ово такмичење упознају са одређеним спортовима, па касније да можда постану и чланови неких клубова. Имамо и олимпијских и свјетских шампиона који су потекли из Малих олимпијских игара, а једна од њих је и капитен женске одбојкашке репрезентације Србије Тијана Бошковић“, навео је Миљешић.

Кординатор Малих олимпијских игара за град Градишку Марко Зец рекао је да су ове године екипе на градским и регионалним такмичењима у Арени имале доста боље услове, него раније у школским салама и на вањским теренима, чиме је и интересовање ученика за ово такмичење постало веће.

Директор градишке Гиманзије Снежана Кочић честитала је побједницима  и захавлила свим екипама на учешћу.

Она је захвалила министарствима просвјете и културе, те породице омладине и спорта Републике Српске која су омогућила ученицима да се ове године такмиче у оквиру Малих олимпијских игара, те руководству Арене и Градској управи који су обезбједили најбоље услове за такмичење.

Републичко такмичење Малих олимпијских игара у одбојци за средње школе биће биће одржано 7. и 8. маја у Добоју.

М.Малешевић

Share With: