Дјечак из Градишке тресе мреже у Њемачкој: Матија Гргић Брајтенбах, најбољи стријелац Хохштадта из Ханауа

Осјећај за постизање голова, брзину и фудбалски занос, Матија Гргић Брајтенбах, дјечак рођен у Градишки, свакодневно потврђује у млађим категоријама Фудбалског клуба Хохштадт из Ханауа, тима дуге и богате традиције, који има статус филијале Ајнтрахта.

Матија на свакој утакмици постиже голове, често и по три, због чега се за њега интересује неколико клубова у Њемачкој.

– Прошле недјеље постигао сам три гола, остварио хет-трик. Тренирам од када сам дошао са породицом у Њемачку а тада сам имао четири године. Прво сам вјежбао у Бок Јанковцу код Градишке, гдје живе моји бака Сњежана и дјед Бошко. Они су ми купили прву лопту и дрес Црвене звезде, којег највише волим – повјерио се Матија за Српскаинфо, говорећи о својим фудбалским почецима, жељама и плановима.

Он са мамом Дијаном, оцем Андреасом, те млађом браћом Дамјаном и Даниелом живи у граду Маинтал.

У почетку се борио да пронађе вршњаке и да се што прије уклопи у нову средину али му је фудбал увијек био у мислима.

– Сјећам се, говорио сам често мами, хајде да учимо њемачки језик, да и ми нешто знамо. И тада сам сакупљао дресове познатих клубова из Европе али и Црвене звезде, Динама из Загреба… Маштам да заиграм за велики клуб, то ми је жеља… Записујем много података, правим статистику омиљених клубова, Ајнтрахта, Бајерна, ПСЖ-а… – испричао нам је Матија о својим фудбалским склоностима, плановима и маштаријама.

Он је такође и одличан ученик шестог разреда јер, упоредо са тренинзима, учи ђачке лекције и планира да се школује. Ипак, најсрећнији сам, каже, када постигнем гол, затресем мрежу противничког тима или асистирам другом играчу.

– Волио бих, једног дана, када порастем и постанем још познатији играч, да заиграм у “Црвеној звезди”. За тај клуб навија мој дјед Бошко и он се радује побједама црвено-бијелог тима – открио је Матија своје фудбалске маштарије.

М.Пилиповић

Share With: