Душко Башкало најбољи студент у историји Факултета безбједносних наука

Душко Башкало из Градишке проглашен је за најбољег студента у историји Факултета безбједносних наука у Бањалуци са просјеком оцјена 9,91.

Душко, који данас ради као асистент на овом факултету рекао је гостујући у програму Радио Градишке да се у будућности види у свијету науке.

„Од дјечачких дана ме је привлачила  униформа, војска, безбједност, полиција, за шта је дјелимично заслужан и мој отац који је пензионисани официр Војске Републике Српске“, каже Башкало који  након што није успио уписати Војну академију у Београду одлучио је да постане студент Факултета безбједносних наука.

Од почетка Душко је био активан на часовима, а бриљантан на испитима.

„Било је доста тешких испита, доста тешких тренутака, али ако детаљно и темељно радите и учите онда нема проблема да положите и најтежи испит. Али поред свега тога најбитније је да поставите јасан циљ испред себе. Ако имате јасан циљ, трасирате пут и тај циљ остварујете“,  истиче Душко који напомиње да је једина оцјена нижа од десетке била оцјена из енглеског језика.

Башкало је поручио младим људима да им завршетак Факултета безбједносних наука пружа широку лепезу знања и да су присутни, поред МУП-а Републике Српске,  у свим безбједносним структурама на нивоу БиХ.

Највећа подршка на његовом путу му је породица сестра, мајка и отац. Одмор од свакодневног научног рада Душко проналази у каратеу и уз звуке омиљеног инструмента- хармонике.

Факултет безбједносних наука  је обиљежио јубилеј – пет година од оснивања.

Д. Јанковић

Share With: