„Духовски дани“ у Врбашкој 4., 5. и 6 јуна (ВИДЕО)

Традиционална манифестација „Духовски дани“ у мјесној заједници Врбашка биће одржани у недјељу 4., те понедјељак и уторак, 5. и 6. јуна.

„Духовски дани“ почињу у недјељу у 9 часова, литургијом у храму Свете Тројице у Врбашкој.

У 10 часова и 30 минута биће организована литија од храма до спомен подручја у овој мјесној заједници гдје ће бити положени вијенци жртвама Другог свјетског и Одбрамбено-отаџбинског рата, а након тога биће уприличен славски ручак.

Концерт дјечијих фолклорних ансамбала домаћих и гостујућих културно-умјетничких друштава и пјевачких група предвиђен је од 19 часова у Друштвеном дому у Врбашкој, најавио је умјетнички руководилац КУД-а „Мирково коло“ Мирослав Лајић.

У понедјељак, 5. јуна у 18 часова и 30 минута биће организован дефиле учесника концерта извођачких ансамбла и пјевачких група, који почиње у 19 часова.

„На концерту ће наступити око 700 чланова из 12 друштава са подручја Градишке, Козарске Дубице, Лакташа, Приједора, Добоја и Бањалуке, а након концерта од 21 час биће организован народни збор и забава уз музику уживо“, најавио је Лајић.

У уторак, 6. јуна у 19 часова у Друштвеном дому у Врбашкој биће одржано предавање „Духовски дани сјећања“ на тему о страдању Срба из Поткозарја у Другом свјетском рату.

М.Малешвић

Share With: