Дружење дјецe са сметњама у развоју из Косовске Митровице и Градишке

У организацији Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка данас је у Еко центру „Сви смо ми дио вас“ у Гашници  организовано дружење дјеце са сметњама у развоју. Ријеч је о дјеци из Косовске Митровице која у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Српске“, бораве у Бања Луци у Центру „Заштити ме“ од 21. до 25. јуна. За све њих је у Градишци уз помоћ бројних  пријатеља уприличен богат забавни програм.

Предсједник Удружења родитеља “Подржи ме“ из Косовске Митровице Ивана Ракић истакла је да дјеца са сметњама у развоју, пети  пут бораве у Републици Српској, а трећи пут у Градишци. Она је навела да је за дјецу са сметњама у развоју најважнија социјализација и да се јако радују сваком путовању и дружењу, посебно путовању у Републику Српску.

Драгослав Шиник каже да они дијеле исте проблеме и да је ово дружење јако важно за дјецу и родитеље, те су се потрудили и уприличили богат забавни програм уз учешће припадника ПУ Градишка, Хеликоптерског сервиса Републике Српске и других пријатеља удружења.

Предсједник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов изразио је захвалност организаторима на данашњем дружењу и свему ономе што су припремили за дјецу.

Он је истакао да ће у суботу, 25. јуна допутовати 460 школске дјеце у пратњи 46 просвјетних радника који ће бити смјештени у 13 градова и општина у Републици Српској. Градишка ће и ове године угостити дјецу с Косова и Метохије, а домаћин ће бити ОШ „Петар Кочић“ из Нове Тополе.

Н.Миљковић

Share With: