До уторка облачно, са сусњежицом и снијегом

У већини предјела у Републици Српској у наредна четири дана биће облачно вријеме са сусњежицом и снијегом, на југу са кишом, а највиша температура ваздуха биће од минус три до осам степени Целзијусових, на планинама и нижа.

Сутра ујутро биће облачно, на сјеверу и истоку понегдје са пролазном сусњежицом, током већег дијела дана облачно и суво у већини предјела, на крајњем југу са кишом, увече од централних крајева ка истоку са сусњежицом или слабим снијегом.

У ноћи на недјељу, 10. јануар, доћи ће до повећања падавина, па ће снијега бити и у сјеверним предјелима, док ће вјетар бити слаб до умјерен, претежно сјевероисточни.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус четири до један степен, на планинама од минус шест, а највиша дневна од минус један до четири, на југу до пет степени Целзијусових.

У недјељу, 10. јануара, јутро ће бити облачно, у већини предјела са сусњежицом и снијегом, на крајњем југу са кишом, док ће током већег дијела дана бити сусњежице или снијега у већини крајева, а у ноћи на понедјељак и даље са снијегом, који ће постепено слабити, док ће једино на крајњем југу бити слабе до умјерене кише.

Минимална јутарња температура ваздуха износиће од минус четири до један степен, на југу од три, а највиша дневна од минус три до два, а на југу око шест степени Целзијусових.

У понедјељак, 11. јануара, ујутру и током већег дијела дана биће облачно, у већини предјела са сусњежицом или снијегом, на крајњем југу са кишом, гдје је могућ и пљусак, док ће на истоку бити слабе кише која се леди при тлу и магле око ријека и по котлинама.

Крајем дана се очекује смањење интензитета снијега у сјеверним и источним пређелима, али ће и даље, током ноћи на уторак, провејавати слаб снијег.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус четири до један степен, на југу од пет, на планинама од минус шест степени, а највиша дневна од минус два до два, на југу до осам, а на планинама од минус четири степена Целзијусова.

У уторак, 12. јануара, ујутру и током већег дијела дана биће облачно, у већини предјела са сусњежицом или снијегом, на крајњем југу са кишом, гдје је могућ и пљусак, док ће увече у сјеверним крајевима доћи до постепеног смањења облачности, а на истоку ће, понегдје, провијавати слаб снијег.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус четири до један, на југу од четири степена, на планинама од минус шест, а највиша дневна биће од минус два до један, на југу до осам, а на планинама од минус три степена Целзијусова.

Share With: