Доња Градина биће регионални центар за истраживање усташког злочина геноцида

Директор Јавне установе „Спомен-подручје Доња Градина“ Тања Тулековић изјавила је данас да ће Доња Градина изградњом меморијалног центра постати регионални центар, основно полазиште свих истраживања и мјесто едукације нових истраживача о усташком злочину геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ.

Поздрављам напоре и иницијативу руководстава Србије и Републике Српске за изградњу меморијалног центра. Доња Градина је непобитан доказ усташког злочина геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ – рекла је Тулековићева Срни.

Према њеним ријечима, Доња Градина је центар истраживања и изучавања једне злогласне идеологије, свих њених узрока, али превасходно посљедица.

Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је у уторак, 22. новембра, у Бањалуци да ће у мандату нових влада Републике Српске и Србије почети изградња Меморијалног центра Доња Градина.

Брнабићева је истакла да ће овај изузетно важан посао водити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић са тимом из Српске.

Share With: