Донирана радиолошка опрема од 750.000 KM

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је у Градишци предао радиолошку опрему вриједну 750.000 КМ, коју је ресорно министарство донирало болницама и домовима здравља у Градишци и Приједору, те Дому здравља Прњавор.

Шеранић је навео да је Болница Градишка добила дигитални стационарни рендген апарат и 10 пацијент монитора, а Болница и Дом здравља у Приједору и домови здравља у Градишци и Прњавору мобилне рентген апарате, с тим да је приједорска болница добила и 11 пацијент монитора.

„Ово представља континуитет рада Министарства и показује да смо гледали шта су то приоритети, како би смо могли квалитет здравствених установа подићи на што виши ниво“, нагласио је Шеранић.

Он каже да један тим Министарства ради на консултацијама са менаџментом Болнице Градишка и по питању наставка адаптације и реконструкције ове здравствене установе, као би обезбиједили већи простор, бољу опрему и квалитетнију здравствену заштити пацијената.

Директор Болнице Градишка Рајко Додик подсјетио је да је прошле године Министарство дозначило овој установи и новац за ЦТ апарат, чија је испорука у току, те још неколико апарата чиме би био заокружен процес дигитализације радиолошке службе.

Он је додао да је донација дигиталног стационарног рентген апарата веома значајна за Болницу Градишка, која је до сада имала само стари аналогни рендген, који се често кварио.

Примопредаји донације здравственим установама присустовао је градоначелник Градишке Зона Аџић, који је захвалио Шеранићу, Министарству и Влади Републике Српске на континуираном улагању у Болницу и Дом здрвља у Градишци.

Он је навео да према градишкој Болници гравитира око 100.000 пацијената са подручја Градишке, Српца и Прњавора.

Радиолошка опремаза здравствене установе у Градишци, Приједору и Прњавору донирана је у оквиру пројекта „Хитни пројекат ковид 19“.

М.Малешевић

Share With: