Додјељене награде најуспјешнијим на конкурсу „Нај кутак 2022“

У Културном центру Градишка данас је одржано свечано проглашење најбољих на избору за најуређеније двориште „Нај кутак 2022“, који организује комунално предузеће „Градска чуистоћа“.

На овогодишњи конкурс „Нај кутак“ пријавило се 66 физичких и 13 правних лица.

Према оцјени пратилаца на друштвеној мрежи „фејсбук“, Весна Бараћ  има најуређеније двориште када су у питању физиичка лица, док је у категорији правних лица највише гласова добила Средња стручна и техничка школа Градишка.

Стручни жири избора „Нај кутак“ одлучио је да прве награде за најуређенија дворишта додијели салашу „Рибарски сан“ из Трошеља и Бранки Гајић из Козинаца. Друго мјесто припало је Бори Шукало, а треће Смиљи Богојевић.

Након додјеле награда, Гајићева је истакла да је ово трећи пута да жири њено двориште оцјењује као најуређеније, али да јој сваки пут много значи што неко примјети њен труд и рад.

„Сама живим и сама уређујем двориште. Много волим цвијеће и оно је моја највећа љубав. Свако јутро кад устанем обиђем сваки цвијет, а у пензији сам па имам времена и за све остало“, додала је Гајићева.

Директор „Градске чистиоће“ Градишка Рената Обрадовић Поповић рекла је да је „Нај кутак“ најмасовнији до сада и да се пријавило око 30 учесника више у односу на прошлу годину.

„Циљ овог конкурса је да нам град буде уређен, лијеп и чист. „Градска чистоћа“ води рачуна о уређењу града, али он неби био тако уређен и лијеп да није наших грађана који уређују своја дворишта“, нагласила је Обрадовић Поповић.

Најуспјешнијим на избору „Нај кутак 2022“ додијељене су вриједне награде које су обезбједили спонзори манифестације. Вриједне награде случајним одабиром дојељене су и за шест учесника конкураса, а највриједнија награда, ослобађање плаћања комуналних услуга на годину дана, припала је Мaријани Перић из Градишке.

М.Малешевић

Share With: