Додјељене захвалнице волонтерима градишког Црвеног крста

Поводом Међународног дана волонтера 5. децембра Градска организација Црвеног крста Градишка додјелила је захвалнице истакнутим волонтерима. За несебичан рад и подршку у многим активностима захвалнице је добило 30 чланова ове организације.

Људи добре воље, како их називају, за свој рад не очекују материјалну надокнаду, сем моралних и друштвених сатисфакција, а помагање и посвећивање времена другима сматрају изразом људске хуманости. Тако су међу градишким волонтерима за свој дугогодишњи волонтерски рад у Црвеном крсту Градишка захвалнице добиле  Ивана Сарајлић и Татајана Којић. Кажу да учествују у разним активностима, те да помажу социјално угроженим породицама, али су често и на многим такмичењима које организује Црвени крст. Сматрају да је веома лијепо помагати другима, те су позвали и друге заинтересоване да се укључе у волонтерски рад.

Секретар градишког Црвеног крста Борко Девић каже да је подршка волонтера веома значајна и да би без њихове помоћи ова организација тешко функционисала. Он је истакао да тренутно имају око 60 стално активних волонтера. Девић је додао да је значајна активност обука из прве помоћи и учешће на камповима, што је значајно за едукацију младих људи и поред тога важно је што волонтери учествују у подјели прехрамбено хигијенских пакета и одјеће.

Међународни дан волонтера, 5. децембар, обиљежава се у свијету као подсјећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере. Циљ је подстаћи што већи број људи да понуде своје волонтерске услуге.

Н.Миљковић

Share With: