Додијељени мандати члaновима савјета мјесних заједница у Градишци

Градска изборна комисија Градишка током ове седмице спровела је додјелу мандата члановима савјета мјесних заједница који су изабрани на изборима одржаним 20. марта ове године.

На  састанцима одржаним у Градској управи званично су изабрани предсједници, замјеници и чланови савјета мјесних заједница, те су им додјељена увјерења. За предсједника Савјета мјесне заједнице Стара Топола изабран је Дарио Видовић. Он каже да ће трудити да оправда повјерење које је добио, те да својим радом побољша услове живота у свом мјесту.

„Приоритет је зграда у којој ће се одржавати састанци, те имамо у плану да урадимо дио расвјете, као и надзорну камеру у Душанову због боље безбједности у саобраћају, јер се ту често дешавају саобраћајне незгоде“ рекао је Видовић.

Члан Градске изборне комисије Градишка Борислав Радић, рекао је да је на изборима укупно изабрано 311 чланова савјета мјесних заједница и да је 14 политичких субјеката и група грађана предложило своје кандидате.

„Наиме избори су одржани 20. марта у 55 мјесних заједница. Избори нису спроводени једино у мјесној заједници Мичије, јер се није пријавио довољан број кандидата, те ће уколико се појави кандидатска листа процедура бити поновљена почетком априла“ додао је Радић.

Скупштина града Градишка је на сједници у децембру прошле године донијела одлуку о расписивању избора за чланове савјета мјесних заједница, каже секретар Скупштине града Градишка Немања Панић.

„Морам да кажем да ми је драго да је све прошло у најбољем реду, те свим изабраним члaновима честитам и желим успјех у раду“ истакао је Панић.

Подсјећамо да је Савез независних социјалдемократа на избрима за савјете мјесних заједница добио највеће повјерење бирача у 41 мјесној заједници.Према подацима Градске изборне комисије ДНС је побједио у четири мјесне заједнице, различите групе грађана  у шест, ПДП у двије мјесне заједнице, а СДС и Уједињена српска у по једној мјесној заједници.

Share With: