Додик упутио писма захвалности највишем руководству Русије на хуманости

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је данас највишем руководству Руске Федерације, на челу са предсједиком Владимиром Владимировичем Путином, писма захвалности на досадашњој помоћи коју је Русија пружила у борби против пандемије изазване вирусом Ковид-19.

Осим Путину, српски члан Предсједништва БиХ упутио је писма захвалности и министру иностраних послова Русије Сергеју Лаврову, министру одбране Сергеју Шојгуу и начелнику за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Руске Федерације генерал-потпуковнику Игору Килирову.

Додик је у писму захвалности Путину нагласио да је хуманитарна мисија из Русије у својој двонедељној мисији у Републици Српској била од велике помоћи како њеним здравственим радницима и установама, тако и грађанима Српске.

– Ова помоћ дошла је у тренуцима када је била најпотребнија и помогла нам је у нашој борби против пандемије вируса корона. Свим грађанима и руководству Републике Српске ова мисија је јасан знак и потврда искреног и братског односа руског народа према српском. Ово је доказ да у најтежим тренуцима можемо рачунати на пријатељску помоћ и подршку велике Руске Федерације – истакао је Додик у писму захвалности Путину.

У писму упућеном Лаврову, наглашено је да су током боравак у Републици Српској руски стручњаци подијели своје искуство и дали корисне препоруке љекарима и другом медицинском особљу у Републици Српској за адекватно лијечење и третирање особа заражених Ковидом-19.

Ријечи захвалности српски члан Предсједништва БиХ упутио је и министру Шојгуу и генерал-потпуковнику Килирову, нагласивши да су тимови руске војске дезинфиковали више од 200.000 квадратних метара простора укључујући Универзитетски клинички центар, више болница, домова здравља и карантинских смјештаја у Републици Српској.

– Припадници руске војске показали су изузетну професионалност и дисциплинованост, али и братско разумијевање за све проблеме са којима се сусрећемо – истакао је Додик у писму Шојгуу и Килирову.

Српски члан Предсједништва БиХ упутио је највишем руководству Руске Федерације и братском руском народу искрене жеље за мир и благостање, изражавајући изразе дубоког поштовања.

Share With: