ДОДИК: СВЈЕСНИ СМО НАШЕ СНАГЕ И ПОБЈЕДЕ КОЈА НАС ЧЕКА

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је, након сједнице Главног одбора партије у Градишци на којој су потврђене његова кадидатура за предсједника Републике Српске и Жељке Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ на општим изборима, да вјерује да ће уз подршку коалиционих партнера остварити велику побједу у избору за инокосне функције.

Додик је истакао да ће у кампањи под слоганом „Јер волимо Српску“ бити промовисан мир и сигурност људи, имајући у виду глобалне трендове који владају на глобалном нивоу.

„Улазимо у изборну кампању веома свјесни наше снаге и побједе која нас чека, али и одговорности која иде за тим“, рекао је Додик новинарима након сједнице Главног одбора СНСД-а.

Он је истакао да је финализован одабир изборног слогана, који гласи „Јер волимо Српску“, са анимацијом голуба мира који симболизује то да је мир потребан свим људима који живе на овим просторима.

„Покушаћемо да обавијестимо наше становништво о ономе шта се дешава, да учинимо све да обезбиједимо довољно хране и енергије, да обезбиједимо нашу будућност и политичку самосталност Републике Српске складу са Дејтонским мировним споразумом“, нагласио је Додик.

Он је рекао да је Главни одбор СНСД-а једногласно потврдио кандидатске листе за девет изборних јединица за изборе за Народну скупштину Републике Српске, три изборне јединице за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, изборне листе за пет кантона и Представнички дом Парламента Федерације БиХ.

Додик је поручио да ће СНСД и даље водити одговорну националну политику, додајући да је партија показала да је патриотска и да је очувала финансијску и политичку стабилност Републике Српске у веома изазовним временима.

Он је подсјетио да су СНСД и коалициони партнери обезбиједили редовне пензије и плате, повећења тих примања, те поново позвао младе од 16 до 29 година да се од 5. јула пријаве за помоћ од 100 КМ, колико ће добити и у септембру.

Додик је поновио да ће СНСД у кампањи подсјећати на све што су радили, без нападања, те додао да желе фер и поштене изборе.

Главни одбор СНСД-а одлучио је да ће за Представнички дом парламента БиХ носиоци листа бити: Небојша Радмановић у Изборној јединици један, у Изборној јединица два Обрен Петровић и Радован Вишковић у Изборној јединици три.

За Народну скупштину Републике Српске носиоци листа су Драгослав Кабић за Изборну јединицу један, Мирослав Бојић Изборна јединица два, Изборна јединица три Владо Ђајић, Изборна јединица четири Игор Жунић, Изборна јединица пет Александар Суботић, Изборна јединица шест Војин Митровић, Изборна јединица седам Зоран Стевановић, Изборна јединица осам Љубиша Ћосић и Изборна јединица девет Лука Петровић. /крај/мм/фото/фоно/

Share With: