ДОДИК ПРЕДЛОЖЕН ЗА КАНДИДАТА ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ, А ЦВИЈАНОВИЋЕВА ЗА СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ

Предсједништво СНСД-а и органи ове странке предложили су Милорада Додика за кандидата за предсједника Републике Српске на предстојећим општим изборима у БиХ, а Жељку Цвијановић за кандидата за српског члана Предсједништва БиХ, речено је данас у Градишци на сједници Главног одбора ове партије.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је на сједници, која је у току, да очекује да ова политичка партија побиједи на предстојећим изборима.

Он је истакао да су кандидатуре подржали сви страначки нивои.

„Политичко дјеловање СНСД-а заснива се на поштивању Дејтонског мировног споразума и на свим вриједностима демократских друштава“, рекао је Додик на сједници Главног одбора.

Он је истакао да је СНСД кандидовао људе који могу одговорити свим изазовима.

Додик је напоменуо да ће се и са коалиционим партнерима договарати о политичком дјеловању.

Главни одбор СНСД-а верификоваће данас на сједници у Градишци носиоце листа за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом парламента БиХ на предстојећим општим изборима.

За Народну скупштину Републике Српске носиоци листа су Изборна јединица један Драгослав Кабић, Изборна јединица два Мирослав Бојић, Изборна јединица три Владо Ђајић, Изборна јединица четири Игор Жунић, Изборна јединица пет Александар Суботић, Изборна јединица шест Војин Митровић, Изборна јединица седам Зоран Стевановић, Изборна јединица осам Љубиша Ћосић и Изборна јединица девет Лука Петровић, потврђено је Срни у СНСД-у.

За Представнички дом парламента БиХ носиоци листа су Изборна јединица један Небојша Радмановић, Изборна јединица два Обрен Петровић и Изборна јединица три Радован Вишковић.

У БиХ 2. октобра биће одржани општи избори.

Грађани ће тога дана бирати чланове Предсједништва БиХ, Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, предсједника и потпредсједнике Републике Српске, Народну скупштину Републике Српске, парламент Федерације БиХ и скупштине кантона у Федерацији.

Share With: