Додик најавио: Мајкама са четворо и више дјеце мјесечна накнада од 750 КМ, студентима бесплатни домови и оброк за марку

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће покеренути иницијативу да се незапосленим  мајкама са четворо и више дјеце у Републици Српској обезбједи редовна мјесечна накнада, са припадајућим доприносима за пензијско и здравствено осигурање.

Додик је, гостујући и програму Радио-телевизије Градишка, изјавио да би мјесечна накнада мајкама са четворо и више дјеце требала да износи око 750 КМ.

„На тај начин оне ће моћи да се посвете својој вишечланој породици. То ће сигурно олакашати њихов положај“, рекао је  Додик.

Говорећи о студентском стандарду у Републици Српској, Додик је рекао да студенти у Републици Српској имају веома стимулативне услове, али да ће бити омогућене и додатне погодности за оне који живе у домовима.

„За све који имају право на боравак у студентским домовима то ће бити бесплатно, уз неке веома ниске накнаде за исхрану од марку, марку и нешто по једном оброку“, прецизирао је Додик.

Он је додао да ће за младе 5. септембра бити уплаћена друга транша помоћи од по 100 КМ, те да ће у септембру и пензионери и борачка популација добити добити још једном по 100 КМ.

Додик  је најавио да ће Влада Српске у наредних седам до десет дана припремити и сет закона везан за легализацију стамбених објеката изграђених до 2013. године, како би се првенствено избјеглим и расељеним породицама омогућило да без накнаде легализују оно што су изградили у нужди да себи обезбједе кров над главом.

Он је закључио да је причу о легализацији објеката требало завршити много раније, али да је то константно стопирано под притиском међународног фактора.

М.Малешевић

Share With: