Додик и Цвијановићева на прослави 8. марта у Романовцима

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је вечерас током централне прославе Актива жена ове странке поводом 8. марта да је увијек задовољство бити са активисткињама своје партије и присуствовати лијепим тренуцима на којима се показује саборност и опредјељење да СНСД наставља свој успјешан политички рад.

„Без обзира на тешке околности кроз које смо прошли, странка је данас стабилна, најстабилнија и највећа политичка организација и претендује на најбољи могући резултат до сада“, рекао је Додик новинарима на прослави коју је Актив жена СНСД-а организовао у свадбеном салону „феликитас“ у Романовцима код Градишке.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да је СНСД увијек био партија у којој је владала равноправност жена и мушкараца, младих и старијих чланова, те да сва страначка окупљања показују то јединство и политичку снагу.

„Чињеница је да Актив жена СНСД-а један од најорганизованијих сегмената на политичкој сцени Републике Српске и не видим оваку снагу у другим политичким партијама. Поносна сам на оно што имамо и равноправност коју његујемо, која се маниФестује у томе да и наши и мушкарци и жене имају веома важне позиције у друштву и међусобно повјерење. Дати повјерење женама да воде веома важне процесе и буду на челу институција могу само озбиљне политичке партије“, рекла је Цвијановићева.

Предсједница Актива жена СНСД Нада Tешановић истакла је да овај актив наставља традицију окупљања својих чланица поводом 8. марта, наводећи да се на централној свечаности у Романовцима код Градишке окупило око 700 жена из 45 локалних заједница Републике Српске.

Tешановићева је свим чланицама СНСД-а пожељела све најбоље и да се изборе за свој статус у странци, како би могле што боље градити Српску.

Она је нагласила да су жене покретачка снага СНСД-а и да су увијек биле спремне да буду уз страначко руководство и дају допринос политичким побједама.

Предсједница Актива жена СНСД Градишка Рената Обрадовић Поповић истакла је да је велика част бити домаћин централне страначке прославе Међународног дана жена, наводећи да је ово празник на који посебно треба указати на равноправност, али да треба и истаћи да је СНСД партија у којој жене имају једнака могућности као и мушкарци.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Градишка Зоран Аџић нагласио је да је ова странка поносна на своје активисткиње и да је њихова енергија и истрајност гаранција даљег јачања СНСД-а.

РТВГ

 

Share With: