Додик: Без постојања Војске Српске не би било ни слободе српског народа

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Дан Војске Републике Српске – 12. мај, нагласивши да без њеног постојања не би било ни Републике Српске.

Додик је нагласио да је тај датум од великог значаја за српски народ и остаће уписан златним словима у његовој историји, јер без Војске Републике Српске не би било ни Републике ни слободе.

– Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук наставио је са поносом да баштини вриједности и традицију Војске Републике Српске – истакао је Додик.

Он је нагласио да никада не смијемо заборавити херојство, храброст, част и одважност припадника Војске Републике Српске која је часно бранила свој народ у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Изражавам посебну захвалност свима који су своје животе и дијелове тијела уградили у темеље Републике Српске, а наша дужност је да чувамо тековине одбрамбено-отаџбинског рата и његујемо сјећања не борце који су нам донијели слободу и мир, те створили Републику Српску – истакао је српски члан Предсједништва БиХ.

Скупштина српског народа у БиХ на засједању у Бањалуци 12. маја 1992. године донијела је одлуку о формирању Војске Републике Српске.

Share With: