„Добро се добрим враћа“ (ВИДЕО)

Често пута нам се догоди да нам све не иде по плану, некада се и наљутимо на то, али након неког времена сазнамо да је боље што је тако било.

 

Дарио Шарић из Градишке се у то увјерио у року од неколико минута. Он је са дјевојком Бојаном кренуо на поклоничко путовање из Градишке до манастира Острог.

„Све би вјероватно било другачије да моја дјевојка није заборавила документа, то смо примјетили већ у Јајцу, али ето, нека сила је хтјела да наставимо пут и да дођемо до границе са Црном Гором“, додао је Шарић који са дјевојком није прешао границу.

Док су чекали да их такси врати са границе до Требиња, гдје су ипак одморили неколико дана, десила се слободно речено филмска сцена.

Наишао је аутомобил београдских  таблица и великом брзином прошао кроз гранични прелаз и зауставио се са десне стране пута. Из возила су изашли уплакани мајка и отац са још двоје дјеце. Дарио је видио да нешто није у реду и притрчао аутомобилу.

“Оборио сам дјечака на страну, који је био ван себе и грцао крв и не оклијевајући на силу му отворио уста и извукао језик. Сви су били у шоку, нико није прилазио. Погранични полицајац је назвао хитну . Док смо чекали хитну борио сам се са Страхињом који је дошао мало себи, али и даље у незнању шта га је снашло. Хитна помоћ је дошла након 10 минута и повзала Страхињу у Требиње”, додаје Шарић који наглашава да је дјечак имао напад епилепсије.

Петнаестогодишњи Страхиња Јовановић је пребачен у Београд, како је навео Дарио, добро се осјећа, у сталном су контакту и на помолу је ново пријатељсто.

Шарић је истакао да му се поруком јавио и гранични полицијац, али и многи други који су му честитали на поступку, док он сам наглашава да је помогао ближњег свог, што је у основи православне вјере.

Д. Јанковић

Share With: