Девет пројеката вриједних 90 милиона КМ: Унапређење услова живота у Градишци

На подручју Градишке, у току је девет пројеката укупне вриједности 90 милиона марака, чијим завршетком ће бити знатно унапријеђена економија, инфраструктура и друштвени статус становништва.

Новац је обезбиједила Градска управа у партнерству са европским донаторима, владама, агенцијама и организацијама.

Најзначајнији пројекти су сакупљање и пречишћавање отпадних вода, околишног и економског управљања, јачање улоге локалних заједница, „Градишка, град дрвета“, унапређења ефикасности локалних услуга у БиХ.

Међу пројектима вишемилионске вриједности, подсјећа градоначелник Зоран Аџић, такође су програм локалне демократије на Западном Балкану, потом пројекат “Бољом управом до бржег економског раста”, “Иновативне технологије за јачање пословања и побољшање пословног амбијента”, “Мрежа за интерпретацију Јадранског пејзажа”.

– Ови пројекти за нас су веома важни. Заједно са уговореним пословима и градилиштима која ћемо отворити у овој години, Градишка се још више утврђује на високим позицијама у Републици Српској и региону, по вриједности инвестиција – казао је градоначелник Аџић за Српскаинфо.

Он је нагласио да градска управа, у овој години има амбициозне планове чија реализација је сасвим извјесна, без обзира на економске потешкоће карактеристичне за цијели регион, првенствено изазавне епидемијом короне.

Share With: