Деветорици осумњичених укинут притвор уз мјере забране

Суд БиХ укинуо је притвор и одредио мјере забране за девет лица која су у предмету „Вељко Угреновћ и други“ осумњичена за извршење више кривичних дјела.

Вељко Угреновић и други осумњичени су да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет дроге, неовлаштени промет оружја и војне опреме, те производима двојне употребе, кријумчарење људи и тешка крађа.

Притвор је укинут Вељку Угреновићу, Младену Грбићу, Сави Драгишићу, Саши Видовићу, Филипу Муњерану, Гордану Гвоздену, Дражену Карану, Небојши Тојагићу и Дариу Ташкову.

Донесене мјере забране односе се на кретање које им се ограничава искључиво на њихово мјесто боравишта које не смију напуштати без претходног одобрења Суда БиХ, осим да би се појавили у овој кривичноправној ствари по позиву Суда или Тужилаштва БиХ.

Уколико је хитно потребно да напусте мјесто боравишта, осумњичени се могу обратити Суду образложеним захтјевом о којем ће Суд одлучити у сваком конкретном случају, саопштено је из Суда БиХ.

Провјеру мјере забране напуштања боравишта проводиће овлаштена службена лица полицијских станица Градишка и Нови Град и Полицијске управе Бањалука тако што ће три пута седмично насумично од 8.00 до 22.00 часа контролисати да ли осумњичени бораве на назначеним адресама, те обавијестити Суд уколико не буду затечени на наведеним адресама.

Забрањена су им и путовања, а с циљем извршења ове мјере од осумњичених се привремено одузимају важеће путне исправе које ће без одгађања доставити Суду, уз забрану издавања нових, а забрањује им се и прелазак границе БиХ уз кориштење личне карте. Наведене мјере извршиће Гранична полиција БиХ.

Осумњиченим се забрањује сваки облик контактирања и састајања са другим осумњиченим лицима и свједоцима у овом предмету.

Наложено им је строго поступање у складу с наредбама и позивима Суда БиХ којима се мијењају услови или укидају ове обавезе или којима се захтијева њихово присуство у Суду, као и да буду доступни Суду и Тужилаштву БиХ.

СРНА

Share With: