Два нова случаја заразе вирусом корона у Градишци

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске извршено је тестирање 338 лабораторијских узорака, а нови вирус корона  потврђен је код још 16 особа у Републици Српској.

Ријеч је о десет мушкараца и шест жена. Пет мушкараца је млађе животне доби, два мушкарца средње и три старије животне доби. Четири жене су средње животне доби и двије старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта по три особе су из Невесиња и Гацка, по двије особе из Бањалуке, Градишке и Кнежева, и по једна особа из Добоја, Прњавора, Козарске Дубице и Угљевика.

Укупно девет особа је навело контакт са позитивним лицима, док остали нису могли да наведу јасну епидемиолошку везу.

У оквиру активног надзора, у протекла 24 часа, тестирано је још 47 здравствених радника из Бањалуке, Приједора, Градишке, Гацка, Прњавора, Кнежева и Источног Сарајева, а позитиван тест на нови вирус корона потврђен је код једног здравственог радника из Бањалуке.

Такође, у посљедња 24 часа тестирано је и још 48 особа из локалних карантина или објеката за изолацију, а нови вирус корона је потврђен код једне особе.

Share With: