Два лица ухапшена у акцији на подручју Сарајева и Градишке

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ и Граничне полиције БиХ реализовали су на девет локација на подручју Сарајева и Градишке оперативну акцију „Исток-Сан“, те ухапсили два лица, осумњичена за кривична дјела организовање групе или удружење за извршење кривичних дјела трговине људима и кријумчарење миграната и кријумчарење људи.

Приликом претреса пронађени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку, саопштено је из Сипе.

Акција „Исток-Сан“, која је реализована јуче, односи се на разбијање организоване групе за кријумчарења миграната, која је у претходном периоду прокријумчарила више стотина мигранта поријеклом из Пакистана и Бангладеша из БиХ у земље ЕУ, наводи се у саопштењу.

Из Сипе су истакли да је током реализације оперативне акције остварена сарадња са полицијским тијелима Хрватске, Словеније, Аустрије, те Европолом, као и са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Оперативном акцијом „Исток-Сан“ спријечено је кријумчарење више од стотину миграната, додаје се у саопштењу.

Share With: