Два лица ухапшена због крађе и провале у џамију

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка ухапсили су лице С.Б. из Орахове због сумња да је починило кривична дјела тешка крађа.

Станичном одјељењу полиције Орахова, 13. јануара пријављена је провала у џамију у мјесту Орахова, а на исти начин извршена је провала и у мјесецу октобру 2020. године.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка оперативним радом на терену дошли су до сазнања да је извршилац кривичног дјела тешка крађа лице С.Б. и малољетно лице Ђ.Х. , оба из Орахове.

Даљим радом утврђено је да су лица пронашла кључ улазних врата вјерских објеката те употребом подесног алата и физичке снаге извршили провалу у кутије у којима су се налазили добровољни прилози у износу од око 3.000 КМ.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се лица испитају на наведене околности и да се према малољетном лицу, предузму мјере и радње у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку Републике Српске, а да се по комплетирању и документовању предмета достави извјештај о почињеним кривичнин дјелима.

Share With: