Два заната једног мајстора: Занимација и рекреација Раденка Лукића, сниматеља ТВ Градишка (ФОТО)

Када није на задатку, у Телевизији Градишка, сниматељ Раденко Лукић вјежба мађионичарске трикове. Њега то релаксира а друштво, посебно радне колеге, увесељава.

Како је почело интересовање за мађионичарске трикове и шта је за њега било тако привлачно, Лукић је за Српскаинфо објаснио са великим задовољством.

– Догодило се то, као све друго у животу, сасвим случајно. На снимању репортаже о мађионичарима, био сам у прилици да сазнам више од публике, на приредбама, да будем ближе, на сцени, да откријем тајне овог старог заната – почиње он.

– Усвојио сам једноставније, простије трикове за које не треба много вјежбања, да би они дјеловали заиста убједљиво. Мађионичар од искуства и заната, Мистер икс, поклонио ми је неколико реквизита, ружа, конопаца, шешира, карата… – додаје.

– Наравно, прво сам на искушење ставио колеге у редакцији. Када сам схватио да ме нису „провалили“, да нису сазнали у чему је „штос“, наставио сам даље. Послије напорног рада, на снимањима која често трају и цијели дан, мађионичарски трикови ме опуштају. Забављам и себе и друге – признаје он.

То је о свом новом интересовању испричао Раденко Лукић.

Он са нестрпљењем очекује наставак снимања овог серијала како би од више мађионичара понешто преузео за свој програм.

СрпскаИнфо

Милан Пилиповић

Share With: