Даривана прворођена беба у Градишци

Начелник Службе градоначелника града Градишка Горан Суботић посјетио је данас Болницу Градишка гдје је уручио је прворођеној беби у 2021- ој години Лазару Малбашићу, поклон честитку од 1000 КМ.Суботић је Лазару пожелио срећно и безбрижно дјетињство.

Суботић је изјавио да ће град Градишка у 2021. години издвојити око 100 000 КМ за подршку пронталитетној политици, што је значајно веће издвајање у односу на  прошлу годину.“То је првенствено поклон честитка свим рођеним бебама у градишкој болници, затим суфинансирање вантјелесне оплодње и подршка Удружења са четверо и више дјеце“, нагласио је Суботић.

Мајка Слађана Малбашић из Врбашке којој је ово прва беба, изјавила је да је беба рођена 1.јануара 40 минута иза поноћи и додала да је беба рођена са 3,7 килограма, а дугачка је 51 центиметар.

Доктор Душан Вукота рекао је да су у 2020. години на Одјелу породилишта градишке болнице обављена 632 порода, а годишњи просјек износи од 570 до 640 порода.

Вукота је додао да је од 1.јануара ове године до данас рођено 7 беба и изразио наду да ће ова година  бити повољнија од прошле.

Share With: