Дан сјећања на Јадовно 1941-2022 биће обиљежен 2. јула

Удружење грађана „Јадовно 1941“ из Бањалуке обиљежиће у суботу 2. јула у Госпићу Дан сјећања на Јадовно 1941-2022. година, односно 81. годишњицу од почетка геноцида над српским народом у овом дијелу Независне Државе Хрватске.

Члан удружења и координатор одласка на обиљежавање Данијела Брајић рекла је да ће за заинтересоване грађане из Градишке бити организован бесплатан одлазак аутобусом до Госпића.

„Планом смо предвидјели да из Градишке кренемо 2.јула у 3 часа и 30 минута, полазак је испред Нестро пумпе, програмом је предвиђена посјета Смиљану- музејском комплексу Никола Тесла, гдје ће бити служен парастос, након тога посјетићемо најпознатије стратиште Шаранову јаму на Велебиту, гдје ће парастос бити служен у 11 часова, након тога ће др Никола Жутић одржати историјски час“, рекла је Брајићева и додала посјету Грачацу и јами Тучић понор.

По повратку,  према плану програма, учесници обиљежавања посјетиће Храм Васкрсења Господњег у Грачацу гдје ће бити организован ручак за ходочаснике.

Заинтеросовани за одласак на обиљежавање Дана сјећања могу се пријавити на број телефона 066/212-519.

Комплекс логора Госпић- Јадовно- Паг постојао је од априла до августа 1941. године и током тог периода убијено je више од 38 000 Срба.

Д. Јанковић

Share With: