Дан несталих и погинулих бораца и цивила Републике Српске

Црвени kрст је данас обиљежио Дан несталих бораца и цивила Републике Српске. Представници Црвеног крста заједно са волонтерима окупили су се у центру града како би подијелили летке и грађанима проширили знање о Дану несталих и погинулих бораца и цивила Републике Српске.

Након тога, на Централно спомен обиљежје погинулих бораца војске Републике Српске  положили су вијенац.

Волонтери су носили мајице с натписом : „30 година питам гдје су?“ с обзиром на то да је прошло 30 година од како се људи питају гдје су њихови најмилији нестали током рата.

„Данас смо изашли на улицу заједно са нашим волонтерима како би подијелили летке и проширили информације о овој активности која је јако значајна за Црвени крст, многи људи се и даље питају гдје су њихови најмилији и најдражи па је јако битно да и грађани имају нешто више инфофмација о овоме.“ рекла је координатор за хуманитарне активности Црвеног крста Мирјана Потајац.

„Битно је да се подигне свијест грађана јер као појединци не можемо пуно да утичемо на то, тако да дјелимо ове летке, новине и балоне на којима се налази садржај из којег грађани могу доста да науче и допринесу овој активности.“ изјавила је волонтерка Лана Шокчевић.

Ђорђе Лончаревић

Share With: