Данас топло и претежно суво вријеме, температура до 24 степена

У Републици Српској и Федерацији БиХ ће бити пријатно топло и претежно суво вријеме уз више сунчаних периода и умјерену облачност.

Постоји могућност за слабу и краткотрајну кишу, углавном у високој Херцеговини и понегдје на сјеверу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен западни и југозападни вјетар.

Јутарња температура ваздуха од седам до 12, у вишим предјелима од четири, а дневна од 18 до 24, у вишим предјелима од 12 степени Целзијусових.

Пријатно топло и претежно суначно метеоролози су најавили за уторак, 26. априла, у првом дијелу дана, а од поднева промјенљиво уз развој облака.

Поподе и увече на сјеверу очекује се пролазна киша и пљускове са грмљавином, а у Семберији и Посавини биће услова за јаче пљускове са грмљавином.

На југу Херцеговине биће сунчано током већег дијела дана. Јутарња температура ваздуха од шест до 11, у вишим предјелима од три, а дневна од 18 до 24, у вишим предјелима од 13 степени Целзијусових.

Хладније и облачно са кишом очекује се у сриједу, 27. априла, на сјеверу и западу, док ће на југу и истоку у првом дијелу дана бити сунчаније и топлије.

Киша и пљускови ће током дана захватити и источне крајеве. На југу Херцеговине остаће суво и сунчано током већег дијела дана.

Јутарња температура ваздуха од седам до 12, у вишим предјелима од четири, а дневна од 15 на сјеверозападу до 23 на југу, у вишим предјелима од 10 степени Целзијусових.

Свјеже са слабом кижом задржаће се у четвртак, 28. априла, али се престанак падавина очекује до краја дана. На западу ће бити претежно суво уз постепено разведравање, а на југу Херцеговине претежно сунчано и мало топлије.

Јутарња температура ваздуха од три до девет, на југу до 12, а дневна од 14 до 19, на југу до 22, а у вишим предјелима од девет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас у већини крајева преовладава умјерено до претежно облачно вријеме.

Share With: