Данас завршава дводневни Атеље „Др Борислав Шокчевић“

Многи сликари вриједно раде на стварању и другог умјетничког дјела.

„Очекујемо да ће до краја рада Атељеа настати двадесетак вриједних слика разних мотива“, каже Бојан Вујчић, директор Завичајног музеја Градишка, који већ шесту годину успјешно организује ову радионицу.

Дио умјетничких слика остаће у фундусу Музеја, а један дио ће бити намијењен за продају. Вујчић истиче да ће изложба, на којој ће се по прихватљивим цијенама моћи купити слика, бити приређена 20. јуна у Галерији Музеја.

Поносна на лик и дјело Борислава Шокчевића, унука Лана, већ трећу годину учествује у раду Атељеа. Каже да је посебно срећном чини опредјељење организатора да средства од продаје слика усмјери у разне хуманитарне намјене.

Од средстава остварених продајом слика, биће настављен пројекат започет још прошле године, а односи се на реконструкцију споменика знаменитим српским личностима са подручја Градишке. „У плану је да се овог пута реконструише споменик Петру Поповићу, доградоначелнику Градишке прије Првог свјетског рата, те споменици породицама Ковачевић и Чубриловић“, истиче Вујчић.

Атеље на отвореном се организује у знак сјећања на доктора Борислава Шокчевића који је оставио неизбрисив траг на многим пољима друштвеног и културног живота овог града.

Био је  љекар, хуманитарац, спортиста и умјетник.

Сања Т.

Share With: