Далиборка Перић – послушати властито срце 

У данашњем издању емисије „Жене и могућности“ угостили смо бањалучку књижевницу Далиборку  Перић, чији ће књижевни првенац, под називом „Кад срце говори“, бити представљен вечерас посјетиоцима промоције у Културном центру Градишка, са почетком у 19 часова.

Бањалучка књижевница је по струци магистар економије и овлаштени интерни ревизор, која своје стручно знање и богато радно и животно искуство несебично дијели са свима којима је потребна помоћ у остварењу њихових циљева.

„Све у животу се своди на постављање правих питања, оних које ћемо поставити себи а и другима, јер од њих зависе и одговори. Најчешће нас муче питања ко сам ја и шта је смисао мог живота? Да ли је живот само патња, неправда и стална борба? И заиста, кроз моја лична искуства сам схватила да је у животу све ствар одлуке, перцепције, начина како ми доживљавамо неке ствари у животу. Када сам промијенила неке од навика, доживјела сам пуни преокрет и схватила да живот може бити нешто лијепо и да у њему уживамо.“, казала је Перићева.

Госпођа Перић вјерује да само особе које имају слободу да самостално и креативно раде, налазе довољно времена за лични живот и долазе задовољне на посао могу да дају све од себе и постижу надпросјечне резултате за себе и компанију за коју раде.

Ауторка је истакла и да су „јако битне вриједности које живимо, а које понекад исувише високо вреднујемо, попут патње. А није нужно да се до остварења циљева дође искључиво кроз борбу. Увијек постоје други начини за постизање циљева који не подразумијевају патњу као сврху самој себи“.

На страницама књиге „Кад срце говори“ налазе се неке велике животне истине које понекад не можемо сами да спознамо, иако нам је потребно тако мало за то.

Н. Ристић

Share With: