Гужве на Граничном прелазу у Градишци

Током новогодишњих празника на Граничном прелазу у Градишци велике су гужве. Најприје су дужа чекања забиљежена на улазу у нашу земљу, а другог јануарског дана колона аутомобила је на излазу. Возачи са којима смо разговарали сматрају да  улазак Хрватске у Шенген зону од 1. јануара  може утицати између осталог на још дужа задржавања на граници.

Осим гужве на Граничном прелазу oвај нерадни дан у Градишци обиљежило је  лијепо, сунчано вријеме. У главној Видовданској улици није било много пролазника, а саобраћај је био слабијег интензитета. Чини се да су овај дан, бар они који не раде, највише одлучили да искористе за дружење са својим најближима или да посјете градишке угоститељске објекте.

У јануару има још  нерадних дана па је осим првог и другог јануара, према Закону о празницима Републике Српске нерадни дан је и девети јануар, Дан Републике. У дане празника не раде републички органи и организације, органи локалних самоуправа, јавне установе, предузећа и друге организације и лица која обављају услужне и производне дјелатности.

Вјерски празници су Божић и Бадњи дан, односно 6. и 7. јануар. За вјернике православне вјероисповијести ово су нерадни дани.

Н.М.

Share With: